Thuiswerken met Hosted VoIP

Thuis werken en toch het VoIP telefoonnummer gebruiken van je bedrijf? Dat is een van de vele voordelen van Hosted VoIP.

19 oktober 2023 Algemeen

Vroeger werd er fysiek een telefoonlijn naar het bedrijfspand aangelegd waarover dan een analoge lijn of ISDN lijn kwam. Een analoge of ISDN telefooncentrale in het pand zorgde voor de door schakelingen naar de telefoontoestellen op de werkplekken. Met telefonie in de cloud, hetgeen Hosted VoIP is, leeft je telefonie niet meer in een telefooncentrale op de zaak maar in het datacenter.

Doordat de telefonie in het datacenter staat dienen VoIP telefoons verbinding te maken met dat datacenter waar de Hosted PBX ‘leeft’. Een VoIP telefoon maakt zo’n verbinding via het internet. Dus of het VoIP toestel nu op de zaak staat of op een thuiswerkplek, er wordt altijd verbinding gemaakt met dezelfde Hosted PBX in het datacenter. Thuiswerken wordt zo heel gemakkelijk. Als er een gesprek binnenkomt op een VoIP toestel op de bedrijfslocatie kan de collega heel makkelijk doorverbinden naar de collega die op dat moment thuis aan het werk is. Gewoon het interne telefoonnummer intoetsen en het VoIP toestel thuis gaat rinkelen. En andersom gaat het ook.

Met de BLF knoppen zien wie er in gesprek is

Doordat veel VoIP toestellen beschikken over Busy Lamp Field (BLF) knopjes, kun je zien of een collega in gesprek is. Een ledje laat door een kleur zien of een telefoon in gesprek is. Rood is niet beschikbaar, groen is wel beschikbaar. Knippert het ledje groen/rood dan is het VoIP toestel aan het rinkelen. Daarnaast wordt zo een knop gebruikt om direct te bellen met een collega. Een binnenkomend telefoongesprek op iemand anders VoIP toestel kan ook overgenomen worden door op het BLF knopje te drukken. Ook als je op een andere locatie zit.

Conference Call aan huis

Sommige toestellen hebben een speciale mogelijkheid om meerdere verbindingen tegelijk op te zetten. Zo kan men een telefonische vergadering houden. Helaas werkt dit op een telefoon vaak maar met 3 personen tegelijk. Wil je een telefonische vergadering houden met meerdere mensen, dan kun je dit met de Hosted PBX doen. Die regelt dan alle audio zodat je met wel 10 mensen tegelijk een vergadering kan houden, onafhankelijk van je locatie.