Hosted VoIP voor de zakelijke markt

Bestellen Meer lezen

Hosted VoIP is een vaak gehoorde term als het gaat over bellen via internet en IP telefonie. Vooral in de zakelijke markt wordt deze techniek toegepast, maar wat is het eigenlijk?

Het verschil met ISDN telefonie

Vroeger was het gebruikelijk dat er een ISDN‑telefooncentrale in een bedrijf aanwezig was. Wellicht heeft u er nog steeds een hangen, vaak een grote grijze kast ergens verstopt in de serverruimte of meterkast. Dit belangrijke apparaat is het hart van uw bedrijfstelefonie. Alle inkomende en uitgaande telefoongesprekken gaan via deze telefooncentrale. Dit apparaat verwerkt de gesprekken en zet ze door naar buiten (of ontvangt ze) via één of meerdere ISDN‑lijnen. Er zijn zelfs nog telefooncentrales die werken met analoge lijnen. ISDN telefonie en analoge telefonie is in vergelijk met bellen via internet een dure oplossing.

Stel vandaag nog je eigen VoIP-pakket samen

  • Al vanaf €6 per maand
  • Oplevering binnen 1 dag
Pakket samenstellen 🡢

Bellen in de cloud: Hosted Voice

Met Hosted VoIP wat ook wel Hosted Voice wordt genoemd, heeft u uw centrale (PBX) ergens anders dan bij u op het bedrijf. U heeft geen fysieke telefooncentrale meer nodig. Alle telefoontoestellen maken via internet verbinding met de PBX in de cloud. De centrale staat nu in een datacenter waar 24 uur per dag internet en stroom is. Dit komt de betrouwbaarheid van uw zakelijke telefonie ten goede. Stelt u zich eens voor dat er werkzaamheden zijn bij u in de straat. Plotseling valt het internet weg. Er is een kabel geraakt en het duurt nog uren voordat deze is gemaakt. Doordat uw telefooncentrale in het datacenter staat kan er een alternatieve route worden gekozen. Zo kunnen binnenkomende telefoongesprekken op een of meerdere mobiele telefoons worden afgeleverd. Een andere optie is thuiswerken. Medewerkers kunnen thuis een toestel via internet aansluiten en zijn op deze manier bereikbaar voor uw klanten.

Waarom heet het Hosted VoIP?

Maar waarom wordt het eigenlijk Hosted VoIP genoemd? U kunt het vergelijken met een website. Een website wordt gehost op een server. Zo’n server staat vaak in een datacenter. Een dergelijke server heet een hostingserver. Het gehoste product is bij Hosted VoIP geen website maar telefonie. Wellicht kunt u aan het Engelse woord ‘host’ denken. Wat in het Nederlands gastheer betekend. De gastheer, in dit geval de telefooncentrale in de cloud, verzorgt iets voor zijn gasten of klanten.

Waarom VoIP.nl?

Efficiënt, persoonlijk en flexibel: jouw telefonieoplossing op maat, binnen een dag.

Zelfbeheer via klantportaal

Met ons eenvoudig te gebruiken klantportaal heb je volledige controle over je telefoniesysteem. Pas instellingen aan, bekijk de belhistorie en beheer je belplannen waar en wanneer je maar wilt.

Razendsnelle oplevering

Onze Hosted VoIP-telefonie kan binnen één dag* worden opgeleverd, zodat je snel bereikbaar bent op je zakelijke telefoonnummer.

Hulp bij opstellen nummerplan

Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij het opstellen van een nummerplan zodat de bereikbaarheid van jouw bedrijf optimaal wordt vormgeven.

Rijk aan functionaliteiten

Maak gebruik van een breed scala aan functionaliteiten, zoals automatische gespreksroutering, wachtrijen, onze handige app en nog veel meer.

*Geldt niet voor vaste telefoons, porteringen en indien de planning het toelaat.

Hoe werkt het?

We maken gebruik van het onderstaande stappenplan. Zo ben je er zeker van dat je een oplossing krijgt die optimaal is afgestemd op jouw behoeften.

1

Configureer je nieuwe telefooncentrale en bestel online

2

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om het nummerplan op te stellen

3

Onze monteurs richten je nieuwe telefooncentrale en telefoontoestellen in conform het nummerplan

4

Alle benodigde hardware wordt Plug-and-Play naar je opgestuurd en je ontvangt de inloggegevens van het klantportaal

Tevreden klanten?

En of we die hebben!