Hosted VoIP voor de zorg

Internet bellen en de zorg. Geen vreemde combinatie maar wel een waarvan niet iedereen de voordelen ziet.

3 augustus 2023 Algemeen

Naast het feit dat internet tegenwoordig veel gebruikt wordt om informatie te vinden over ziekten is internet op een ander vlak ook heel interessant voor de zorgsector. Namelijk, bellen via internet oftewel Hosted VoIP voor de zorg.

Steeds meer instanties in de zorg maken gebruik van VoIP. Het bespaart kosten en het geeft ook meer flexibiliteit. Een huisarts kan met Hosted VoIP  gemakkelijk een telefonische wachtrij monitoren door middel van een speciale website. Een oplossing die vroeger met traditionele telefooncentrales duizenden euro’s zou hebben gekost. Doordat de telefonie in de cloud zit en gebruik maakt van professionele software zijn geavanceerde functies ook voor kleine instellingen in de zorg toegankelijk.

Bereikbaarheid in de zorg

De bereikbaarheid voor een zorginstelling is een belangrijk punt. Als er tijdelijk geen internetverbinding op de locatie aanwezig is kan je niet bellen en gebeld worden. Bellen via internet lijkt met dit punt toch niet zo aantrekkelijk. Veel providers hebben daarom een backup oplossing waardoor Hosted VoIP voor de zorg een betrouwbaar alternatief is voor ISDN. Met de backup oplossing kunnen binnenkomende gesprekken doorgeschakeld worden naar een mobiele telefoon. Op deze manier is de zorginstelling toch bereikbaar.

Bij een instelling met meerdere locaties is Hosted VoIP ook goed toepasbaar. Denk bijvoorbeeld aan een tandarts met een vestiging in Breda, Rotterdam en Amsterdam. Degene die de afspraken maakt kan van verschillende vestigingen telefoontjes ontvangen. Het maakt dan niet uit of er op een 020, 010 of 076 nummer wordt gebeld. En bij drukte kan een collega op de andere locatie bijspringen.

Grote zorginstellingen hebben ook baat bij VoIP maar een ziekenhuis bijvoorbeeld zal meer voordelen hebben bij een telefooncentrale ter plaatse waarop vervolgens een VoIP verbinding is aangesloten. Dit wordt ook wel een SIP trunk genoemd. Een SIP trunk is een goed alternatief op ISDN en bespaart enorm op de maandelijkse kosten. VoIP.nl levert professionele SIP trunks voor de zorgsector en heeft daarnaast ruime ervaring met gespecialiseerde VoIP oplossingen.