Wat is een 085-nummer of een 088-nummer?

Bij VoIP kun je kiezen tussen behoud van je huidige nummer of een nieuw nummer, zoals een 085- of 088-nummer, dat niet aan een regio gebonden is. Wat houdt dit precies in en wat is de beste keuze voor jouw bedrijf?

1 februari 2024 Algemeen

Nieuw nummer of nummer meenemen

Als je overstapt op VoIP bellen, heb je de optie om je bestaande telefoonnummer mee te nemen (porteren). Je kunt ook een nieuw telefoonnummer aanvragen, zoals een 085- of 088-nummer. Deze nummers zijn niet gebonden aan een specifieke regio. Normaal gesproken krijg je een telefoonnummer dat begint met het netnummer van de plaats van vestiging van je bedrijf. Is je bedrijf in Amsterdam gevestigd, krijg je een 020-nummer, in Maastricht een 043-nummer en in Groningen begint je nummer met 050.

Wat is het verschil tussen een 085-nummer en een 088-nummer?

Zowel een 085- als een 088-nummer is regionaal onafhankelijk. Dat noemen we ook wel niet-geografische nummers. Wat is dan het verschil tussen deze twee? De 085- nummers worden individueel uitgegeven door telecomproviders. Een 088-nummer wordt per blok van honderd uitgegeven en moet je als bedrijf zelf aanvragen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Nadat je een 088-nummerblok hebt gekregen, kun je het activeren bij een willekeurige telecomprovider. Aan het activeren van een blok van honderd nummers zijn vaak kosten verbonden.

Voordelen van regionale nummers

Je kunt je afvragen of het verstandig is een niet-geografisch nummer te gebruiken voor je bedrijf. Als je actief bent in een specifieke regio, kan het verstandiger zijn om een regionaal telefoonnummer te nemen in plaats van een 085- of een 088-nummer. Mensen hebben namelijk vaak een positief gevoel bij een telefoonnummer dat ze herkennen als regionaal nummer.

Advies en aanvragen van een regionaal onafhankelijk telefoonnummer

Wil je advies over welk type telefoonnummer het best past bij jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze VoIP-specialisten voor een onafhankelijk advies.