Verhuizen met uw bedrijf? Wat gebeurt er met uw telefonie?

Gaat u binnenkort verhuizen met uw bedrijf? Heeft u al nagedacht over uw telefonie? Denk bij uw verhuizing ook aan VoIP.

27 augustus 2023 Algemeen

Met VoIP gaat de verhuizing van uw telefonie een stuk makkelijker. En heel belangrijk, u blijft bereikbaar voor uw klanten.

Verhuizen en VoIP

Als u gaat verhuizen komen er veel zaken op u af. Zodra de huur- of koopovereenkomst van het nieuwe pand is getekend komen de uitdagingen. Wat voor internetverbinding is er mogelijk? Wat moet er geregeld worden met de automatisering? Vanaf wanneer gaan de medewerkers werken op de nieuwe locatie? En heel belangrijk: hoe is het geregeld met de telefonie? Op dit moment heeft u waarschijnlijk een ISDN verbinding. Het verhuizen van een ISDN verbinding is niet eenvoudig. Althans, het aanvragen van de verhuizing is gemakkelijk. Alleen het werkend krijgen op een voor u geschikt moment is een uitdaging. De verhuisdatum moet van te voren vastgesteld worden. Op deze datum wordt de telefonie op een bepaalt tijdstip omgezet. Op de oude locatie vervalt de volledige telefonie.

Wat als het tegenzit met de verhuizing?

Maar wat als de verhuizing tegenzit? Uw ISDN wordt over paar dagen omgezet. Maar het blijkt dat de computers op de nieuwe locatie nog niet werken. Uw medewerkers kunnen dus niet productief zijn op de nieuwe locatie. Het uitstellen van verhuizing van de ISDN verbinding is zeer lastig, al dan niet onmogelijk.

Met VoIP verhuist u wanneer u het wilt

Gelukkig is er VoIP! Belt u met VoIP dan bepaalt u zelf wanneer u verhuist. Benieuwd hoe? Lees verder. Zoals u misschien wel weet werkt VoIP via internet. Als u belt met VoIP dan communiceren uw telefoons dus via het internet. In veel gevallen staan uw telefoontoestellen al op een locatie met een internetverbinding. Maar met VoIP kunnen toestellen ook verspreid staan over verschillende locaties. Alle toestellen communiceren uiteindelijk met dezelfde telefooncentrale in de cloud. Wellicht begrijpt u nu waar we naar toe gaan. Uw nieuwe bedrijfspand is niets meer dan een extra locatie met internet waar u telefoontoestellen neerzet. Op deze manier bepaalt u dus zelf wanneer u deels of volledig overgaat naar de nieuwe locatie, als er maar internet is! Meer weten? Wij helpen u graag.