Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

Wat is een 085 nummer of een 088 nummer?

E13520154AAls u overstapt op VoIP bellen heeft u de mogelijkheid uw huidige telefoonnummer mee te nemen (porteren). Maar het is ook mogelijk een nieuw telefoonnummer aan te vragen. Bijvoorbeeld een 085 nummer of een 088 nummer. Dit zijn telefoonnummers die niet regionaal afhankelijk zijn. Ze horen dus niet bij een regio zoals Amsterdam of Utrecht. Als voorbeeld: normaliter krijgt u een telefoonnummer toegekend die bij uw bedrijfslocatie hoort. Is uw bedrijf bijvoorbeeld gevestigd in Amsterdam dan krijgt u een 020-nummer, in Rotterdam krijgt u een 010-nummer.

Wat is het verschil tussen een 085 nummer en een 088 nummer?

Zowel een 085 nummer als een 088 nummer is regionaal onafhankelijk (het wordt ook wel een niet-geografisch nummer genoemd). 085 nummers kunnen per stuk worden uitgegeven door een telecom provider. Een 088 nummer gaat per 100-blok en dient u als bedrijf zelf aan te vragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Nadat een 088-nummerblok aan u is toegekend kunt u het laten activeren bij een willekeurige telecom provider. Aan het activeren van een 100-blok zijn vaak kosten verbonden.

U kunt zich afvragen of een niet-geografisch nummer noodzakelijk is voor uw bedrijf. Doet u veel zaken in de regio kan het weleens verstandiger zijn een regionaal telefoonnummer in de plaats van een 085 nummer of een 088 nummer te nemen omdat klanten vaak een positief gevoel hebben bij een telefoonnummer dat ze herkennen als uit de regio.

Advies en aanvragen van een regionaal onafhankelijk telefoonnummer

Wilt u advies over een regionaal onafhankelijk telefoonnummer? Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze VoIP specialisten voor een onafhankelijk advies.

Telefoonkosten bij een 085 nummer of 088 nummer

Veel mensen weten niet dat het bellen naar een 085 of 088 nummer (niet-geografisch) soms duurder is dan bellen naar een regionaal telefoonnummer. Het tarief verschilt per telecom provider maar kan soms 2x zo duur zijn dan bellen naar regionale telefoonnummers. Soms scheelt het maar een paar procent. Belangrijk om de gesprekstarieven goed te bekijken voordat u overstapt naar VoIP.

084 of 087 nummer

Vergis u niet met een 084 of een 087 nummer. Dit zijn ook niet-geografische nummers maar aan het bellen naar deze telefoonnummers zitten vaak hoge kosten verbonden. Deze nummers zijn totaal anders.