Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

VoIP nummerEen VoIP nummer is niet anders dan een normaal telefoonnummer van bijvoorbeeld een ISDN verbinding van KPN. Wel is het zo dat sommige providers een 085-nummer uitgeven bij een nieuw nummer aanvraag. Maar een 085-nummer kan net zo goed aan een ISDN verbinding gekoppeld zijn. Bij VoIP bellen is het zonder problemen mogelijk om uw huidige telefoonnummer mee te nemen, ongeacht of het analoog, ISDN of VoIP is.

VoIP nummer

Wilt u gaan VoIP bellen dan heeft u geen speciaal telefoonnummer nodig. U kunt gewoon uw huidige telefoonnummer behouden. Een verhuizing van uw oude telefonie leverancier naar uw nieuwe duurt gemiddeld 1 tot 2 weken. Dit verhuizen wordt ook wel porteren genoemd. Het is natuurlijk ook mogelijk een nieuw nummer aan te vragen. Een aanvraag van een nieuw VoIP nummer is binnen 24-uur geregeld. Bij spoed kan dit nog sneller. Een nieuw nummer kan zoals hierboven gemeld een 085-nummer zijn. Maar een regionaal (lees: lokaal) nummer is natuurlijk net zo goed mogelijk. Een regionaal nummer is een telefoonnummer uit de omgeving waar uw bedrijf zich bevindt. Bijvoorbeeld een 020 nummer in Amsterdam of 010 voor Rotterdam.

088 nummers

088 telefoonnummers worden per 100 uitgegeven door de Autoriteit Consument en Markt. Als u bereikbaar wilt zijn met een 088 nummer dient u dus altijd 100 nummers af te nemen. Wel kunt u besluiten maar 1 nummer te gaan gebruiken. U kunt bij het porteren naar een andere provider niet kiezen om maar 1 of enkele van deze 100 nummers te verhuizen.

Telefooncentrale in de cloud

Alleen uw telefoonnummer verhuizen naar VoIP is niet voldoende. In- en uitgaande gesprekken moeten ook afgehandeld worden. Een telefooncentrale in de cloud kan telefoongesprekken afhandelen. Zo komen de telefoontjes dus op het juiste toestel binnen. Als u meer wilt weten over Hosted VoIP als telefooncentrale.