Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

Hosted VoIP is een vaak gehoorde term als het gaat over bellen via internet en IP telefonie. Vooral in de zakelijke markt wordt deze techniek toegepast, maar wat is het eigenlijk?

Het verschil met ISDN telefonie

Vroeger was het gebruikelijk dat er een ISDN‑telefooncentrale in een bedrijf aanwezig was. Wellicht heeft u er nog steeds een hangen, vaak een grote grijze kast ergens verstopt in de serverruimte of meterkast. Dit belangrijke apparaat is het hart van uw bedrijfstelefonie. Alle inkomende en uitgaande telefoongesprekken gaan via deze telefooncentrale. Dit apparaat verwerkt de gesprekken en zet ze door naar buiten (of ontvangt ze) via één of meerdere ISDN‑lijnen. Er zijn zelfs nog telefooncentrales die werken met analoge lijnen. ISDN telefonie en analoge telefonie is in vergelijk met bellen via internet een dure oplossing.

Bellen in de cloud: Hosted Voice

IP telefonie in de cloud Met Hosted VoIP wat ook wel Hosted Voice wordt genoemd, heeft u uw centrale (PBX) ergens anders dan bij u op het bedrijf. U heeft geen fysieke telefooncentrale meer nodig. Alle telefoontoestellen maken via internet verbinding met de PBX in de cloud. De centrale staat nu in een datacenter waar 24 uur per dag internet en stroom is. Dit komt de betrouwbaarheid van uw zakelijke telefonie ten goede. Stelt u zich eens voor dat er werkzaamheden zijn bij u in de straat. Plotseling valt het internet weg. Er is een kabel geraakt en het duurt nog uren voordat deze is gemaakt. Doordat uw telefooncentrale in het datacenter staat kan er een alternatieve route worden gekozen. Zo kunnen binnenkomende telefoongesprekken op een of meerdere mobiele telefoons worden afgeleverd. Een andere optie is thuiswerken. Medewerkers kunnen thuis een toestel via internet aansluiten en zijn op deze manier bereikbaar voor uw klanten. We hebben enkele voordelen voor u op een rijtje gezet of lees meer over hoe VoIP werkt.

Waarom heet het Hosted VoIP?

Maar waarom wordt het eigenlijk Hosted VoIP genoemd? U kunt het vergelijken met een website. Een website wordt gehost op een server. Zo'n server staat vaak in een datacenter. Een dergelijke server heet een hostingserver. Het gehoste product is bij Hosted VoIP geen website maar telefonie. Wellicht kunt u aan het Engelse woord 'host' denken. Wat in het Nederlands gastheer betekend. De gastheer, in dit geval de telefooncentrale in de cloud, verzorgt iets voor zijn gasten of klanten.

Wilt u ook Hosted VoIP?

Bel ons op 085-2733060 voor meer informatie of vul uw gegevens in zodat wij contact met u kunnen opnemen.