Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

Wat is er nodig om met VoIP te kunnen bellen?

Misschien denkt u dat het niet makkelijk is om over te stappen naar VoIP. Maar bellen met VoIP is eenvoudiger dan u denkt! Vragen? Vul ons contact formulier in, dan bellen wij u terug. Wat heeft u nodig?
  1. Een internetverbinding. Om te kunnen bellen heeft u een stabiele internetverbinding nodig. VoIP staat voor Voice Over IP, spraak via internet. Zonder internetverbinding is het niet mogelijk om VoIP te gebruiken.
  2. Een modem of router die overweg kan met VoIP. Een modem of router kan helaas voor problemen zorgen bij VoIP. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat een bedrijf internet heeft via KPN en daardoor gebruik maakt van een Experiabox. De Experiabox is een router en modem in één welke al het internetverkeer regelt naar binnen en naar buiten. De instellingen van deze router zijn vaak zo ingesteld dat ze moeiteloos met telefonie van KPN werken maar niet met telefonie van andere providers. Helaas zijn de instellingen niet dusdanig te wijzigen dat het wel goed gaat werken met telefonie anders dan van KPN. Dat is de reden dat wij van VoIP.nl aanraden te kiezen voor een modem/router die wel goed overweg kan met VoIP. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies.
  3. Een VoIP telefoon. Om te kunnen bellen met VoIP is het handig om een VoIP telefoon te hebben. U maakt dan zo optimaal mogelijk gebruik van de VoIP functionaliteiten. VoIP bellen zonder fysiek telefoontoestel is ook mogelijk. Middels software op bijvoorbeeld uw PC of laptop. Er bestaan ook speciale apps voor tablets en smartphones.