Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

Ghost calls. Wie is nummer 1000? Gebeld door onbekende nummers.

Ghost callsHet is een steeds vaker voorkomend probleem. Gebeld worden door nummer 1000. Of gebeld worden door nummer 100. Of andere onbekende nummers. Zodra u het gesprek opneemt dan hoort u niets. Even later wordt u weer gebeld door hetzelfde nummer.

Wie of wat is nummer 1000?

Nummer 1000 is in dit geval een computer. Deze belt u, heel vervelend, meerdere keren per dag. Het probleem komt voor als u gebruik maakt van VoIP telefonie. Meestal zijn het VoIP telefoons die rechtstreeks worden aangesproken door een dergelijke computer. Niet alleen het nummer 1000 maar ook 100, 101, 1001, 1010 en vele andere varianten worden gebruikt.

Ghost calls

In de telefoniewereld worden dit soort irritante gesprekken ook wel ghost calls genoemd. De telefoontjes komen zomaar uit het niets en zijn vaak niet terug te vinden op een telefooncentrale. Dit komt omdat de computer niet belt naar uw telefoonnummer maar rechtstreeks naar uw VoIP telefoon. Deze reageert op het verzoek dat via uw modem en/of router binnenkomt.

Wat te doen bij ghost calls?

Over het algemeen werkt het als u niet opneemt. Dit is de meest eenvoudige oplossing. De gesprekken worden namelijk op uw VoIP telefoon afgevuurd om te kijken of er wordt opgenomen. Als dit maar vaak wordt gedaan dan weet de andere partij dat er een VoIP apparaat actief is. De andere partij gaat vervolgens proberen om in te breken op het systeem. Als u de beveiliging van uw netwerk goed op orde heeft dan hoeft u niets te vrezen. Staan er bepaalde poorten op uw firewall open en heeft u makkelijk te raden wachtwoorden dan is de kans groot dat er ingebroken kan worden. Het advies is om een netwerkspecialist uw netwerk na te laten kijken.

Helaas komt het ook voor dat de gesprekken maar blijven plaatsvinden. Een andere oplossing zou zijn om de firewall beter in te richten. Op de firewall kan ingesteld worden dat VoIP gesprekken alleen maar mogen plaatsvinden van en naar het ipadres van uw VoIP provider. In dat geval kan iemand wel een ghost call proberen af te vuren op uw verbinding maar komt het signaal niet door.

Verschillende VoIP telefoons hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om alleen maar telefoongesprekken te accepteren van het adres waarop de telefoon is geregistreerd. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw telefoon.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het oplossen van dit vervelende probleem? Raadpleeg de VoIP specialisten van VoIP.nl