Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

Alarmcentrale en VoIP, waar moet u op letten

Als u over wilt stappen met uw telefonie naar VoIP vergeet dan uw alarmcentrale niet. De centrale loopt waarschijnlijk nu via een analoge lijn of wellicht via uw huidige ISDN verbinding. Zodra u uw telefoonnummers verhuist naar een andere provider wordt de lijn opgezegd waar waarschijnlijk ook uw alarmcentrale gebruik van maakt. Veel bedrijven komen hier pas achter als de verhuizing naar VoIP een feit is. Het is natuurlijk handiger om dit van te voren goed geregeld te hebben. Als een alarm geen meldingen meer kan doorgeven aan de meldkamer bent u waarschijnlijk niet meer verzekerd voor inbraak.

Uw alarmcentrale via VoIP

Als u met uw telefonie naar VoIP gaat kunt u technisch gezien ook uw alarmcentrale op VoIP aansluiten. U kunt bijvoorbeeld een gateway gebruik die VoIP omzet naar analoog. Het is echter zo dat veel verzekeringsmaatschappijen dit niet accepteren. Vaak is dit ook afhankelijk van de alarm klasse. Grote kans dus dat u uw alarm een aparte verbinding moeten geven, los van VoIP. Hieronder geven wij u twee alternatieven.

Als u een vrij recente alarmcentrale heeft kunt u waarschijnlijk kiezen voor doormelding via internet. De centrale stuurt dan zijn berichten via internet  naar de meldkamer. Bij een dergelijk systeem zit vaak ook een GSM backup. Mocht uw traditionele internetverbinding uitvallen kan de alarmcentrale toch nog zijn meldingen doorgeven. Dit gebeurd dan via het internet van de GSM chip.

Mocht uw centrale niet de optie hebben om meldingen via het internet door te geven kan er waarschijnlijk wel een apart kastje worden aangeschaft die dit mogelijk maakt. De prijzen verschillen enorm. Van 250 tot 1500 euro. Als alternatief zou u een analoge lijn van KPN kunnen overwegen. Uw telefonie gaat dan via VoIP en uw alarmcentrale gewoon nog op de oude manier. Meer weten? Vraag meer informatie aan bij VoIP.nl.