Bellen met VoIP via een softphone

Als je wilt bellen met VoIP, kun je dat doen via een bureautoestel of een draadloos toestel. Deze toestellen worden geprogrammeerd met gegevens waarmee ze zich aanmelden op de VoIP-telefooncentrale. Deze telefooncentrale (PBX) kan zich bevinden in een datacenter – in de cloud – of op jouw bedrijfslocatie in het lokale netwerk – on-premise. Over het algemeen bieden dit soort VoIP toestellen, ook wel hardphones genoemd, de beste spraakkwaliteit in de praktijk. Maar je kunt ook bellen met VoIP met behulp van een softphone. Wat is een softphone en waarom zou je daarvoor kiezen?

3 april 2024 Algemeen

Wat is een VoIP-softphone?

Een softphone is geen echte telefoon. Het is een stukje software dat draait op een computer of een appje op een smartphone. Zo simuleer je een hardphone, waardoor je met je computer kunt bellen. Voor de beste gesprekskwaliteit is het echter aan te raden om een headset te gebruiken. Met een softphone op je smartphone kun je naast de gewone gsm-gesprekken ook VoIP-gesprekken voeren. De verbinding bij VoIP wordt altijd via internet tot stand gebracht. Daarom is het belangrijk dat de mobiele telefoon waarop de app is geïnstalleerd, een stabiele internetverbinding heeft. Bij een slechte spraakkwaliteit via een softphone kan het soms helpen om de verbinding via 4G op te zetten in plaats van via wifi.

Naadloze belervaring en de beste bereikbaarheid

Bij VoIP.nl begrijpen we dat zakelijk succes onlosmakelijk is verbonden met een naadloze belervaring en uitstekende bereikbaarheid van je bedrijf. Daarom staan onze experts klaar om je te adviseren en te ondersteunen. Neem vandaag nog contact met ons op. We staan klaar om de telefonie-oplossing van jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen!