Bel voor een vrijblijvende offerte 085-2733060 of stuur een e-mail naar sales@voip.nl

Abonnementen voor zakelijk VoIP

VoIP abonnementen zijn er vaak in vele varianten. Bij VoIP.nl houden we het graag overzichtelijk met twee smaken: Hosted VoIP en SIP trunking. De meeste ZZP en MKB bedrijven kiezen voor een Hosted VoIP abonnement. De telefoontoestellen maken via internet contact met een telefooncentrale in de Cloud. Op deze manier wordt een gesprek ontvangen en kan een gesprek worden opgezet. Bij SIP trunking heeft het bedrijf wel een telefooncentrale op de zaak. SIP trunk is een vervanging van ISDN. Weet u niet wat het beste is voor uw situatie? Bel 085-2733060 of mail naar sales@voip.nl, wij helpen u graag!

Hosted VoIP

Basis

5,-

Per toestel per maand

Bellen en gebeld worden
Gesprekskosten op nacalculatie
Meerdere telefoonnummers mogelijk
Voicemail
Keuzemenu
Wachtrij
Fallback naar mobiel
Intern gratis bellen
Wachtstandmuziek
Geschikt vanaf 1 gebruiker
Telefoonnummer bedienen via mobiele app

Offerte

Hosted VoIP

Complete

€ 50,-

Per telefooncentrale per maand

Bellen en gebeld worden
Gesprekskosten op nacalculatie
Meerdere telefoonnummers mogelijk
Voicemail
Keuzemenu
Wachtrij
Fallback naar mobiel
Intern gratis bellen
Wachtstandmuziek
Geschikt vanaf 3 gebruikers
App voor bellen via PC of Mac
Koppeling met CRM en Office365
Webconference en chat

Offerte

Telefooncentrale op de zaak

SIP trunk

€ 5,-

per gelijktijdige lijn per maand

Geschikt voor een eigen VoIP- of ISDN-telefooncentrale bij u op het bedrijf

Gesprekskosten op nacalculatie
Fallback naar mobiel
Meerdere telefoonnummer mogelijk

Offerte

Welk zakelijk VoIP abonnement is geschikt voor uw bedrijf?

Wij hebben veel ervaring met verschillende VoIP oplossingen omdat we al sinds 2008 in de markt zitten. Daardoor kunnen wij u uitstekend adviseren. Het maakt niet uit of u een ZZP-er bent of manager van een callcenter. Wij weten voor elke situatie de geschikte oplossing. Bent u bijvoorbeeld zelfstandig bouwvakker dan zult u niet vaak op kantoor zijn. Het heeft daarom geen zin om een VoIP oplossing te kiezen waarbij verschillende telefoontoestellen op kantoor gaan rinkelen. Een vast+mobiel oplossing is dan een betere oplossing. Uw klanten bellen een regionaal nummer (020-1234567) en komen rechtstreeks op uw mobiele telefoon uit. En bent u bezig met een klus dan neemt de voicemail het gesprek aan. Maar bent u eigenaar van een callcenter dan heeft u hoogstwaarschijnlijk niets aan een mobiel integratie. Voor u is het belangrijk dat een callcenter agent zoveel mogelijk relevantie informatie krijgt over een telefoongesprek. Daarom is in uw situatie een CRM softwarekoppeling met VoIP van toepassing. Dit vraagt om een andere aanpak.

Interesse in VoIP telefonie?

Interesse in een zakelijk VoIP telefonie abonnement? Bel vrijblijvend 085–2733060, wij staan u graag te woord. Komt 's avonds of zaterdag u beter uit? Geen probleem, wij maken graag een belafspraak met u.